K’S Choice – The Phantom Cowboy (CD Recensie)

2b13dbd5886fe600def603818d7cc5ecK’S Choice, de Belgische band rond broer en zus, Gert en Sarah Bettens, heeft een nieuw album ‘The Phantom Cowboy’. De titel is ontleend aan een Scooby-Doo strip die Sarah toevallig zag liggen in de repetitieruimte tijdens de opnamesessies. Opnamesessies die slechts een week duurden en plaats vonden in de favoriete studio van beiden in Ashville, North-Carolina.

Samen met drummer Wim Van Der Westen, tweede gitarist Tom Lodewyckx en bassist Bart Van Lierde zijn broer en zus Bettens erin geslaagd om een goed, consistent en vooral Amerikaans aandoend album te maken, mede door de producer Alain Johannes, die reeds zijn sporen verdiend heeft in de alternatieve en stoner rock wereld van Californië. Sarah zegt zelf over dat proces: “Werken met Alain was in ieder opzicht wat we hadden gehoopt en zelfs nog veel meer. Gert en ik hadden de productie voor eigen rekening kunnen nemen, maar we zochten naar een meerwaarde want na een akoestische plaat en een soundtrack, was het opnieuw tijd om weer te rocken als vanouds.”

Welnu dat is gelukt. Het album bestaat uit elf voornamelijk stevige en stomende rocknummers die goed in het gehoor liggen en uitnodigen tot actie. Het ritme is pakkend, het tempo is hoog en de teksten, helder gezongen door Sarah hebben impact. Neem het begin van de titelsong ‘The Phantom Cowboy’:
“I came a long way just to be where I am.
I followed no one down and I’m not the same.
I saw a ridged mountain of disbelieve.
I walked right through it and I know what I mean.
I hope you understand
It’s allright.
But, I’m gonna be who I am.”

Luister hier naar ‘The Phantom Cowboy’


En in ‘Bag Full Of Concrete’, alleen de titel al, verzucht Sarah:
“Lately I’ve been feeling like I’m talking but nobody listens.
I wanna do something crazy just to make a sound.
I wanna fly through the desert on a lonely highway.
I want the hurt of something different just to feel alive.”

Luister hier naar ‘Bag Full Of Concrete'”:


Het laatste nummer van het album ‘I Was Wrong About Everything’ gaat over een stukgelopen liefde. Het begint zo:
“I was wrong about everything.
I messed up big on a lot of things.
But mostly i was very wrong about you.
I was wrong about good and bad.
I shouldn’t have cared when i got fat.
But i still don’t think i should have ever been with you.”
Niet iets om vrolijk van te worden, maar Sarah en Gert, alle nummers zijn voor het eerst door hun beiden samen geschreven, kiezen er hier wel voor om er een dansbare beat onder te leggen, een mooie kwinkslag die het nummer de benodigde zelfspot meegeeft. En dat geldt eigenlijk voor het gehele album. Zwaarwichtig doen komt niet voor in het woordenboek van dit tweetal.