Kevin Verwijmeren – It’s The Colour Of A Cloud Covered Sky (CD Recensie)

Kevin Verwijmeren, in het dagelijks leven student natuurkunde aan de technische universiteit van Delft, bracht onlangs zijn eerste CD uit als producer van elektronische muziek. ‘It’s The Colour Of A Cloud Covered Sky’ heet deze plaat.

a0224982636_10

Dit album is volledig gemaakt op de laptop met behulp van het softwareprogramma Logic Pro. Dat werkt kostenbesparend, maar dat is niet de enige reden. Hij legt zichzelf ook graag beperkingen op. Nieuwe muziek ontstaat voor Verwijmeren niet primair door het gebruik van nieuwe instrumenten maar veeleer door het werken met nieuwe ideeën, zoals hij ook opmerkt in een interview (te lezen op de website van Verwijmeren) voor Gonzo (Circus).

Het album bestaat in wezen uit één langgerekte klanksculptuur van verstilling en contemplatie. Waarbij Verwijmeren zegt geïnspireerd te zijn door beelden van alle dag. Bijvoorbeeld het voorbij schietende landschap als je in de trein zit of het ‘s-morgens opkomen van de zon. Geluk zit in kleine dingen. En voorwaar: Verwijmeren slaagt erin om die sfeer in zijn muziek te laten weerklinken. Het is muziek om bij weg te dromen.

Het is dan ook goed verpozen in de wereld van Verwijmeren. Ambientachtige, verstilde klankgolven stromen over je heen, je in een transcendente roes brengend. Je gaat je steeds lomer voelen.

Het album is hieronder te beluisteren en te downloaden via Bandcamp. Tevens geeft Kevin Verwijmeren aan de eerste vier liefhebbers een gratis downloadcode! Ga hiervoor naar zijn Bandcamp pagina en klik op de ‘follow’ button. Indien jij bij die eerste vier zit, zal hij je een downloadcode mailen.

Of download de gratis track die ook op Mind The Gap #110 (behorend bij Gonzo(Circus)) staat.