Akira Kosemura – Love Is___ (CD Recensie)

De Amerikaanse TV serie ‘Love Is___’, gemaakt door Mara Brock Akil (bekend van Girlfriends, Being Mary Jane en The Game) en Salim Akil, (maakte onder andere Black Lightning) is mij eerlijk gezegd volslagen onbekend. Maar nu de soundtrack door Akira Kosemura in de Cd speler ligt, komt de serie hier nu even aan de orde. De muziek, niet het in Los Angeles spelende verhaal.

De in 1985 in Tokyo geboren Kosemura blijkt gepokt en gemazeld in het genre. Zijn eerste solo album,  ‘It’s On Everything’ maakte hij in 2007, toen hij nog studeerde, waarna hij een jaar later zijn eigen label, Schole Records oprichtte. Al snel begon hij muziek te componeren voor toneelstukken, ballet, games, reclame, films en TV Series waaronder dit ‘Love Is__’.

De titel van de serie geeft natuurlijk al enigszins aan wat we kunnen verwachten: de muziek die we inmiddels neo-klassiek zijn gaan noemen. Zeer melodieuze en vooral voorspelbare pianoloopjes, mierzoete strijkersarrangementen, bijvoorbeeld in ‘Distance’, en de totale afwezigheid van iedere vorm van spanning, laat staan dissonanten. Vakkundig gemaakt, dat is een ding wat zeker is, maar daar is helaas ook direct alles mee gezegd. Het laat mij volstrekt koud.

Wat het album nog minder aantrekkelijk maakt, is dat het bestaat uit 39 korte stukjes, wat het geheel wel erg fragmentarisch maakt. Kortom dit is duidelijk gebruiksmuziek die ongetwijfeld prima zal passen in de context van deze TV serie, maar niet echt iets toevoegt als op zichzelf staand album.

Het album is te beluisteren en te koop via Bandcamp:

Reacties zijn gesloten.