Drvg Cvltvre – Cities in Dvst (Download Recensie)

Drvg Cvltvre is het alias van Vincent Korenman. Hij verdiende ooit zijn sporen met het onvergetelijke Tilburgse Incubate Festival, helaas al enkele jaren ter ziele en is tegenwoordig druk met zijn label New York Haunted dat ook hier nodig weer eens aan bod moet komen. De onvoorspelbare, dwarse techno die hij hier op uitbrengt, maakt hij echter ook zelf. ‘Cities in Dvst’ dat bij het nieuwe label Flagelante als download verscheen is daarvan een krachtig bewijs.

Manisch gaat Drvg Cvltvre van start in ‘Files Eating Him Alive’. Manisch, nietsontziend en duister. Op een zeer hoog tempo klinkt elektronisch slagwerk, daar doorheen verweven een indringende stem, door al het tumult amper te verstaan. Behalve dat ene woord dat op enig moment continue wordt herhaald: “Liar”. Zeer heftig en ontregelend, dit alles. In ‘Feeding Souls To The Sentient Machine’, wat een titel, ligt het tempo iets lager. Iets dat dit stuk alleen nog maar indringender maakt, een gegeven dat nog versterkt wordt door de stemklank die in spookachtige nevels tot ons komt.

‘I Can Feel The Devil Walking Next To Me’ is de titel die Drvg Cvltvre aan het derde stuk gaf. Dat krijg je ervan als je zulke muziek maakt. Slopende traagheid hier. Alsof je danst in de modder, reikend tot aan je knieën. Tot slot klinkt ‘One Man’s Death Is Another’s Investment Opportunity’. Hoor ik hier Koremans kritiek op ons doorgeslagen kapitalistische systeem? Het zou me geenszins verbazen. Het stuk is er in ieder geval fel genoeg voor: het ritme straf, aangelengd met bijzondere, sterk ontregelende klankwolken.

Het album is te beluisteren en te koop via Bandcamp:

Reacties zijn gesloten.